RESULTATERFINANS

IBM overtar all IT i Storebrand

Finans- og forsikringkonsernet Storebrand kvitter seg med hele IT-avdelingen sin. For ti milliarder kroner skal IBM overta driften i hele Norden.

10. mai 2000 - 10:10
DnBTelenorStorebrandIBM
Les om DnB og Statens jakt etter IT-partnere:
Telenor og DnB starter portal, angriper SOL
Kappløp om tidenes norske e-handelkontrakt


Avtalen omfatter drift av alt IT-utstyr, inkludert stormaskinene, nettverk, lokale servere, PC-park og programvare. Med et slag får IBM 365 nye medarbeidere, 127 av dem i Norge.

Storebrand mener de vil spare 20 prosent på å sette ut driften og kvitte seg med IT-avdelingen. Det eneste de beholder er en utviklingsavdeling.

Det er tre årsaker til at så mange store tradisjonelle selskaper setter ut IT-driften og inngår tette allianser med IT-bedrifter for tiden, mener IBM Norge-sjef Endre Rangnes.

- Europeiske næringsliv skal effektiviseres og spisses. Man jakter på stordriftsfordeler og kvitter seg med virksomhet som er ikke er produktet man selger til kunder, påpeker Rangnes.

- De tradisjonelle selskaper skal over på Internett og trenger sterke partnere fordi de mangler både kompetanse og utviklingsressurser selv. Partnerne de oppsøker er ikke de nye Internett-konsulentene, men store leverandører som kan både den gamle og nye verdenen, mener Rangnes.

I tillegg til kontrakten får Rangnes en bonus. IBM kan kutte i staben til IT-avdelingen i Storebrand - de overflødige er frigjort til andre oppdrag for andre IBM-kunder, en god bonus i et svært presset arbeidsmarked.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra