BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM overtar produsent av læremiddelsoftware

IBM annonserte idag at de overtar aksjene i Edmark Corporation for USD 80 millioner. Oppkjøpet er et ledd i posisjoneringen selskapet foretar på hjemmemarkedet.

Eirik Flaa
14. nov. 1996 - 10:40

Edmark Corporation er en softwareprodusent som har spesialisert seg på utvikling av læremiddelsoftware. Selskapet har lange tradisjoner i bransjen, og produktene har mottatt en rekke priser. Oppkjøpet av selskapet er i følge en pressemelding fra ledelsen i IBM ett tiltak for å styrke posisjonen på hjemmedatamarkedet, og det vil gi IBM råderetten over 20 multimediatitler for hjemme og skolebruk. Foreløpig vil imidlertid Edmark Corporation fortsatt være varemerke for produktene, men det er usikkert om dette vil eksistere i fremtiden.

- Detaljer omkring dette oppkjøpet har jeg foreløpig ikke nok kunnskap om. Det eneste jeg kan si er at IBM har alltid vært sterkt inne på læremiddelsiden, og dette er vel en bekreftelse på at vi fortsatt å være det, sier pressetalskvinne i IBM Norge, Mette Silberg.

Forøvrig bør det nevnes at den formelle meldingen om overtakelsen av to tredjedeler av aksjene i Emark går ut 19. november 1996.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.