BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM Power-server trenger bare Linux

IBM har levert sine første Power-baserte servere som kan kjøre Linux alene, det vil si uten bistand fra AIX.

5. des. 2002 - 08:15
IBM p630 server. <i>Foto:  IBM</i>
IBM p630 server. Foto:  IBM

Hittil har det vært fullt mulig å kjøre LinuxIBMs servere i pSeries-familien, det vil si Unix-maskinene med Power-prosessor, men på én betingelse: Linux måtte kjøre i en egen partisjon, og overlate til en AIX-partisjon å få selve boksen i gang.

Denne betingelsen er i ferd med å gå over i historien. IBM opplyser å ha levert de første eksemplarene av den første Power-serveren som er klargjort for Linux alene, p630 (avbildet). Dette er en modell i den nedre enden av pSeries-familien, som kan huse fra en til fire Power4-prosessorer i 1 GHz, med opptil 32 GB minne og 590 GB intern diskkapasitet.

p630-serveren har hittil blitt markedsført som alternativ til 64 biters UltraSparc-modeller fra Sun, og Alpha-modeller fra Hewlett-Packard. Linux-varianten rettes mer spesifikt mot HPs Itanium 2-baserte rx5670. Ifølge IBM er de to maskinene likeverdige i ytelse, mens p630 koster så vidt over det halve av rx5670.

Med Linux prises p630 fra i underkant av 17.000 dollar og oppover. Prisnivået er noenlunde det samme for en p630 med Linux-fri AIX.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.