IBM-produksjonsstans kan forsinke Apple G5

Apple G5 kan forsinkes på grunn av en styrt produksjonsstans i IBMs halvlederfabrikker under strømbruddet i USA.

Apple G5 kan forsinkes på grunn av en styrt produksjonsstans i IBMs halvlederfabrikker under strømbruddet i USA.

Det store strømbruddet i det nordøstlige USA torsdag ettermiddag lokaltid rammet IBMs store produksjonsanlegg for halvledere i Fishkill i delstaten New York. Hovedanlegget i Burlington i Vermont var ikke berørt av bruddet.

    Les også:

Fishkill-anlegget til IBM er svært automatisert, og reagerte som forutsatt. Nødstrøm tok straks over for det offentlige strømnettet, og fabrikken gikk over i det ledelsen kaller vedlikeholdsmodus, skriver ZDNet. Da strømmen kom tilbake fredag ettermiddag forberedte man seg på å sette i gang produksjonen igjen i løpet av lørdag kveld. Det innebærer at anlegget har tapt minst to døgns produksjon.

IBM har investert 2,5 milliarder dollar i anlegget som produserer brikker med utgangspunkt i 300 millimeter halvlederskiver. Produksjonen i 130 og 90 nanometersprosesser går ikke bare til IBMs egne komponenter, men også til IT-leverandører som Apple, Nvidia, Qualcomm og Xilinx. Blant Apple-brikkene er G5-prosessoren til de aller nyeste PowerMac som skulle debutert på markedet innen utgangen av august.

Produksjonsstansen har ført til spekulasjoner om hvorvidt Apple vil være i stand til å følge opp sine løfter da G5 ble lansert før sommerferien. eWeek skriver at verken IBM eller Apple vil kommentere forholdet, men referer kunder som forteller at de er varslet om at de må vente til september eller oktober før de kan få maskinene de har bestilt. Forhandlere sier de på eget initiativ har advart sine kunder at det kan bli forsinkelser.

Til toppen