RESULTATERFINANS

IBM punger ut for ukjent lagringsselskap

IBM skal være i ferd med å betale opp til 350 millioner dollar for israelske XIV.

2. jan. 2008 - 08:33

I 2002 forlot Moshe Yanai lagringsspesialisten EMC for å satse på nye tanker innen lagring i grid. Han fikk med seg private investorer som satset til sammen tre millioner dollar på XIV i Tel Aviv.

Selskapet leverte sine første løsninger i 2005, under varemerket Nextra. Det opplever rask vekst, spesielt innen finans, telekom, Internett og offentlig forvaltning.

Nextra beskrives som «grid-basert lagring» og skal være «ekstremt lett» å drifte. Det konkurrerer mot andre leverandørers mest avanserte løsninger, innen ytelse, skalerbarhet og pålitelighet.

Arkitekturen til Nextra beskrives som massivt parallelt, med så stor redundans og så lave driftskostnader at det er overflødig å organisere lagring i flere nivåer: Alt baseres på SATA-disker. Et viktig bidrag til reduserte kostnader er det XIV kaller «thin provisioning»: Fysisk lagringsplass tildeles etter faktisk bruk, ikke etter en forhåndsdefinert verdi.

Ifølge avisen Globes skal IBM være i ferd med å kjøpe XIV for et sted mellom 300 millioner og 350 millioner dollar. Meldingen er videreformidlet av både MarketWatch og CNN Money.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.