RESULTATERFINANS

IBM redder Singapores største halvlederbedrift

En treårig avtale med IBM er trolig redningen for Singapores største halvlederprodusent Chartered Manufacturing.

28. nov. 2002 - 08:02

Chartered Semiconductor er verdens tredje-største oppdragsprodusent av halvlederkomponenter, etter Taiwan-selskapene Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) og United Microelectronics Corporation (UMC). Selskapet har levert sju kvartalsregnskap på rad med røde tall. I det nyeste var omsetningen 130 millioner dollar og driftsresultatet minus 72 millioner dollar. Den største eieren er statskonglomeratet Singapore Technologies Pte. Ltd. med 60 prosent.

Ifølge analytikerne har Chartered sakket etter sine to større konkurrenter også i teknologisk forstand. Det ligger ett år bak i å innføre teknologi for 90, 65 og 45 nanometers produksjonsprosesser og var uten partnere for å ta dem igjen. TSMC har en avtale med STMicroelectronics og Philips Electronic, mens UMC er alliert med AMD og Infineon.

Den nye treårige avtalen med IBM løser langt på vei Charters økonomiske og finansielle problemer, skriver Wall Street Journal. Den gjør Chartered i stand til å låne ledig 90-nanometers produksjonskapasitet - på 300 millimeters skiver - hos IBM og utsette konstruksjonen av en eget anlegg. I stedet for å måtte investere 350 millioner dollar for å få i gang 90 nanometers produksjon i tredje kvartal i 2004, kan Chartered nøye seg med 40 millioner dollar for å komme i gang i tredje kvartal i 2003.

Samtidig skal Chartered og IBM samarbeide om pilotprosjekter for 65 nanometers produksjon - og eventuelt også 45 nanometers produksjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.