IBM rekrutterer friskt

Gjennom hele året vil IBM Norge rekruttere både erfarne og nyutdannede IT-folk.

Gjennom hele året vil IBM Norge rekruttere både erfarne og nyutdannede IT-folk.

digi.no har i en rekke artikler omtalt flere ledende IT-selskaper som nå merker etterspørselen og bedre tider i bransjen. Et tydelig signal for dette er behovet for nye hoder.

    Les også:

Også IBM er i god vekst og søker nye medarbeidere med alt fra tung fagkompetanse til unge, ambisiøse talenter. 32 nye medarbeidere skal i første omgang føyes inn i staben på Mastemyr som fra før har 1.500 ansatte.

Leder for IBM Global Services, Arthur Brunvoll, forteller til digi.no at minst 12 av dem vil være nyutdannede. IBM skal avlegge et besøk til NTNU i neste uke.

Det kan forventes stor pågang fra denne gruppen, noe Steria erfarte da de søkte etter 27 studenter og fikk 1000 søknader.

Halvparten av IBMs omsetning genereres av tjenester og behovet er økende innen offentlig sektor, telekommunikasjon, bank, forsikring og varehandel.

Ifølge Brunvoll er det tre klare områder IBM trenger å spisse kompetansen som er mot portaler og integrasjon, konsolidering og sikkerhet og IT-kommunikasjon som bredbånd og IP-telefoni.

– Vi trenger IT-spesialister, IT-arkitekter og rådgivere, sier Brunvoll.

I motsetning til bransjen generelt, har IBM sluppet å si opp ansatte under dotcom-døden. Med 320.000 medarbeidere i over 160 land, har IBM lånt arbeidskraft på tvers av landegrensene og klart seg gjennom tørken.

Det er spesielt arbeidskraft på tvers i Norden og Europa som har vært aktuelt.

– Vi har felles sertifiseringsløp som gjør det lett å bemanne prosjekter, framholder Brunvoll.

I stedet for å si opp folk, satser IBM på å omskolere eller omstrukturere arbeidsgrupper internt. IBM legger store ressurser i å utdanne folk og har et omfattende internt arbeidsmarked.

Brunvoll antyder at hver IBM ansatt har i snitt fra en til tre uker i kurs per år. Ansatte kan også søke internasjonal karriere både av personlig eller faglige grunner dersom de ønsker å jobbe i et annet IBM-land.

Mellom 10 og 15 prosent av arbeidsstokken i IBM har vært utenlands enten kortere eller lengre perioder fra uker eller måneder. På den måten kan viktig spisskompetanse også overføres til Norge.

Til toppen