IBM satser enda mer på forskning

Skal tjene milliarder på globale prosjekter som «Smarter Cities».

IBM satser enda mer på forskning

Skal tjene milliarder på globale prosjekter som «Smarter Cities».

IBM har holdt i går sin årlige briefing for investorer, melder Bloomberg.

Toppsjef Sam Palmisano fortalte at IBM har brukt 30 milliarder dollar på forskning og utvikling de siste fem årene, og tar sikte på å øke til 35 milliarder dollar i kommende femårsperiode.

Palmisano framhevet tre satsingsområder: «Smarter Planet», tjenester og programvare for forretningsanalyse og beslutningsstøtte, og nettskyen. I 2015 skal beslutningsstøtte stå for en omsetning på 16 milliarder dollar, nettskyen for 7 milliarder. «Smarter Planet», en felles betegnelse på teknologi for å effektivisere bruken av ressurser i bygg, byer, strømnettverk, vannforsyning med mer, skal gi en omsetning på 10 milliarder dollar.

Innen «Smarter Planet» er det et felt IBM kaller «Smarter Cities». I dag har selskapet «Smarter Cities»-prosjekter i 2133 ulike byer, hvorav 645 i vekstmarkeder. Disse gjelder prosjektene omfatter områder som energiforsyning, helsestell, offentlig sikkerhet, værovervåkning, kloakkovervåkning og transportsystemer.

En rapport i den filippinske avisen Global Nation Inquirer forteller hvordan IBM systematisk oppsøker lokale politikere og næringslivsledere for å informere om «Smarter Cities». Satsingen presenteres som rettet mot å maksimalisere bruken av IT for å styre samfunnstjenester., nærmere bestemte å «etablere et enhetlig, intelligent styrings- og driftssenter for å automatisere tjenester innen transport, kraft- og vannforsyning til både offentlig og privat sektor».

IBM framhever hvordan informasjonsteknologi kan gi forvaltning og næringsliv bedre grunnlag for hensiktsmessige avgjørelser. Kampanjen på Filippinene er spesielt rettet mot storbyer som Cebu (800.000 innbyggere) og hovedstaden Manila. Et prosjekt i Rio der «Smart Cities» ble brukt til å opprette en sentral for offentlig informasjon, framheves som modell til etterfølgelse.

Til toppen