BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM satser høyt med Cobra

IBM skal mandag lansere en ny PC-modell som går under kodenavnet Cobra. Dette skal være en arbeidsstasjon for de mest kresne brukerne og bygger blant annet på Intels kommende 450 MHz Pentium II-prosessor.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. aug. 1998 - 11:50

IBM ønsker nå å satse på tyngre PC-brukere og skal ifølge Reuters lansere Cobra, en skikkelig kraftig PC, førstkommende mandag. Cobra skal ha et svartglinsende utseende og får en 450 MHz Pentium II-prosessor, 128 MB minne og 16,8 GB harddisk som standardutstyr.

Prisen skal være i overkant av 2000 dollar. Dette inkluderer ikke monitor, men maskinen skal også kunne leveres med den 15-tommers IBM LCD-skjermen digi.no skrev om torsdag. Prisen vil da være omtrent 3000 dollar.

Uten at Reuters har kunnet presentere alle detaljer om maskinen, virker det som om den kan være et godt kjøp. En maskin med slike spesifikasjoner, selv om den forøvrig er enkelt utstyrt, vil i de fleste tilfeller koste betydelig mer enn dette. Og det er ingen grunn til å tro at IBM har vært gjerrig med resten av komponentene i maskinen heller.

Cobra er først og fremst rettet mot avanserte PC-brukere, ikke minst krevende dataspillere og grafiske designere. Disse kjøper PC-er oftere, kobler til mer tilleggsutstyr og gir bedre fortjenestemarginer enn mer kostnadsbevisste brukere.

Prosessoren i maskinen, en 450 MHz Pentium II fra Intel, vil også introduseres kommende mandag. Ifølge prislisten til en forhandler i Norge, vil denne koste 8100 kroner inkludert mva.

Verken IBM eller Intel ønsker å uttale seg om ikke-lanserte produkter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.