IBM satser på bioteknologi

IBM har opprettet en egen konsulentgruppe innen avdelingen Life Sciences, for å arbeide mot oppdrag fra bioteknologi-industrien.

IBMs avdeling Life Sciences ble opprettet i august i fjor, med 100 millioner dollar i midler og 100 ansatte. Konsulentgruppen skal samarbeide med bioteknologifirmaer for å utvikle ny hensiktsmessig programvare. Avdelingen er også i ferd med å utvikle en ny type tallknuser som skal være i stand til å beregne tredimensjonale proteinmodeller, noe som skal være umulig i dag.

Ifølge USA Today er bioteknologi et viktig satsningsområde for avanserte dataselskaper. Kombinasjonen av informatikk og biologi kalles gjerne bioinformatikk. Blant IBMs konkurrenter på dette feltet er Compaq, Sun, Motorola og Hitachi.

Compaq har Celera Genomics som kunde - det privateide selskapet som kartlegger menneskets genom - og lanserte i september et investeringsfond på 100 millioner dollar for oppstartselskaper innen bioteknologi.

Sun søker å inngå partnerskap med programvareutviklere innen bioteknologi, og har nylig opprettet et eget råd for å realisere et fellesforum for egne utviklere og forskere og ledere innen bioteknologi.

Hitachi og Motorola har også egne avdelinger for biologiske anvendelser av informasjonsteknologi.

Til toppen