BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM satser på Java

IBM annonserte onsdag at de satser for fullt på Java og lisensierer HotJava og JavaOS fra Sun Microsystems. I tillegg vil IBM opprette bransjens første Java Validation Center'e i California og Massachusetts hvor utviklere kan få testet sine Java-applets og Java-applikasjoner helt kostnadsfritt.

Jens Kanden
6. nov. 1996 - 14:00

IBM, som tidlig ga sin støtte til Java, satser nå for fullt på Java og annonserte onsdag en avtale med Sun Microsystems om å lisensiere HotJava og JavaOS. IBM ser på den plattformuavhengige Java-teknologien som en mulighet til å utvikle applikasjoner som kjører i alle IBMs forskjellige operativsystemer. IBM kan spare enorme ressurser på å utvikle én versjon av alle applikasjonene. IBM har allerede lisensiert Java Virtual Machine (JVM) fra Sun. JVM er motoren som legges inn i en webleser eller et operativsystem slik at de kan kjøre små Java-programsnutter kalt applets. Selskapet var først ute med å skrive en JVM for Windows 3.1 og jobber intenst med å utvikle ny Java-programvare.

JavaOS er et lett operativsystem som blir lastet ned ved oppstart av f.eks. en nettverk computer (NC) slik at NCen kan eksekvere programvare lokalt selv om den ikke har egen lagringsmulighet. Ved å lisensiere JavaOS kan IBM la operativsystemet fra Sun drive de nye NCene som IBM introduserer på Comdex. HotJava, en webleser som kan skreddersys, blir muligens også inkludert i IBMs nye NCer.

IBM annonserte også at de oppretter to Java Validation Center'e i California og i Massachusetts hvor utviklere kan få testet sin Java-applikasjoner gratis.

Se IBMs pressemelding om utvidet Java-samarbeid mellom IBM og Sun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.