IBM satser på norsk programvare i Linux-basert PDA

IBM viser en referansekonstruksjon for en Linux-basert PDA, med programvare fra norske Trolltech og Opera.

IBM viser en referansekonstruksjon for en Linux-basert PDA, med programvare fra norske Trolltech og Opera.

Referansekonstruksjonen kombinerer maskinvare fra IBM med programvare fra IBM og tredjepart. Den demonstreres på den pågående LinuxWorld-messen i New York, og er tilgjengelig for OEM-leverandører gjennom IBMs avdeling for mikroelektronikk. IBM lover særdeles gode betingelser for dem som vil bygge og markedsføre PDA-er basert på denne konstruksjonen.

Konstruksjonen bygger på den integrerbare utgaven av IBMs Power-prosessor, kjent som PowerPC 405LP, med Linux-varianten MontaVista Linux CEE og strømstyringsprogramvaren IBM Power Manager.

Les også:

På applikasjonssiden omfatter konstruksjonen en rekke applikasjoner som viser at den egner seg for både bedriftsmarkedet og forbrukermarkedet.


Norske leverandører er godt representert. Det grunnleggende applikasjonsmiljøet omfatter Rosingprisvinneren QTopia fra Trolltech AS, og nettleseren til Opera.

På Java-siden har IBM bidratt med den virtuelle maskinen fra WebSphere Micro Environment, og det er innebygget støtte til multimedia, nettverk og gjenkjenning av tale og håndskrift. På driftssiden har IBM lagt inn tjenestestyringen fra DB2 Everyplace, enhetsstyring fra Tivoli (Device Management).

En integrert programvareplattform vil gjøres tilgjengelig i neste kvartal. MontaVista Linux CEE skal være klar i inneværende halvår. Prosessoren PowerPC 405LP er tilgjengelig i små mengder i dag. Volumproduksjon kommer i gang innen tredje kvartal.

Nærmere detaljer om referansekonstruksjonen er gitt fra IBMs nettside for elektroniske komponenter.

Til toppen