BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM satser på XML i ny versjon av DB2

Med avansert XML-støtte og optimalisering for SAPs programmer skal IBM lokke til seg Oracle-kunder.

8. juni 2006 - 09:25

Neste måned kommer IBM med en ny versjon av sin databaseprogramvare DB2. Fokuset i versjon 9 skal være på funksjonalitet for å lokke kunder over fra markedslederen Oracle.

Den nye utgaven vil blant annet å inkludere støtte for webutviklingsrammeverket Ruby on Rails, enklere administrasjon og tettere integrasjon med Service Oriented Architecture (SOA) rammeverk.

- Det største tekniske gjennombruddet med DB2 versjon 9 er progravaren dedikert til håndtering av XML-formatert informasjon. Den nye XML-funksjonaliteten vil gi en drastisk hastighetsøkning for applikasjoner som bruker XML, sier Bob Picciano, IBMs sjef for data servere til CNet News.

XML-funksjonaliteten gikk tidligere under prosjektnavnet Viper.

- Viper-teknologien alene dekkes av 68 patenter og utviklingen involverte 750 utviklere over en femårs periode. Dette er noe ingen andre har og som vil ta dem år å ta igjen, sier Picciano.

DB2 vil være optimalisert for å kjøre sammen med SAPs applikasjoner for å lokke over kunder som kjører SAP på Oracle databaser og for å gi IBM et forsvar mot den økte bruken av åpen kildekode-systemer. Den nye versjonen skal ha en lagringsmekansime som ifølge IBM effektivisterer behovet for fysisk lagringsplass med inntil 40 prosent.

Ifølge Gartner er fortsatt Oracle markedsleder på databasemarkedet med en andel på 48 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.