IBM satser tungt på Linux

For å ta opp konkurransen med Sun og selge mer Internett-servere, skal IBM satse tungt på Linux.

For å ta opp konkurransen med Sun og selge mer Internett-servere, skal IBM satse tungt på Linux.

Etter hvert som Linux-brisen har blåst opp til storm, har alle de store dataselskapene mer eller mindre frivillig begynt å støtte gratisoperativsystemet. Men så langt har det primært vært drivere og i en viss grad support selskaper som Sun, Compaq, HP og IBM har bidratt med. For hvert av selskapene har egne Unix-versjoner de lever godt på.

Les om hvordan de store leverandørene satser på Linux:


Men nå lover IBM å kaste tøylene. Presset kommer fra Sun, som har blitt den foretrukne leverandøren av Internett-servere. Til tross for at IBM sastet tidlig og tungt på Internett og Internett-handel, har selskapet ikke solgt noen flere av sine RS/6000-server med Unix-varianten AIX. Tvert i mot, salget av servere faller tungt - fra tredje kvartal 1998 til 1999 falt maskinvaresalget i IBM med 30 prosent.

Senere i dag trekker derfor "Store Blå" lakenet av en ny Linux-gruppe som skal ledes av Irving Wladawsky-Berger. Dette er mannen som sto bak IBMs tidlige snuoperasjon mot Internett.

- Målet er blant annet å tilby Linux på alle IBMs server-typer, stormaskin, AS/400, RS-6000 og PC-servere, forteller Gry Rohde Nordhus, informasjonssjef for IBM Norge

IBM skal blant annet starte et Linux-senter i India og et i USA. Selskapet har en stor jobb foran seg, for IBM tilbyr verken mye Linux-programvare eller en egen versjon av Linux. IBM sier ikke noe om de vil fase ut AIX i sin satsning på Linux.

Til toppen