AVTALER & KONTRAKTER

IBM selger patenter til Twitter

Kom til enighet etter patentstrid.

IBM har inngått en større patentavtale etter at IBM i fjor anklaget Twitter for patentkrenkelser.
IBM har inngått en større patentavtale etter at IBM i fjor anklaget Twitter for patentkrenkelser. Bilde: PantherMedia/Yanik Chauvin
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. feb. 2014 - 09:01

IBM og Twitter kunngjorde i slutten av forrige uke at selskapene har kommet fram til en avtale om salg og krysslisensiering av patenter. Dermed er patentstriden mellom selskapene, som oppsto i 2013, avsluttet.

Ifølge selskapene kjøpte Twitter allerede i desember mer enn 900 patenter fra IBM. I tillegg har selskapene altså lisensiert ulike patenter fra hverandre.

– Dette kjøpet av patenter fra IBM, sammen med lisensavtalen, gir oss større åndsverksbeskyttelse og handlingsfrihet til å innovere på vegne av alle de som bruker vår tjeneste, sier Ben Lee, juridisk direktør i Twitter, i en pressemelding.

Det er ikke oppgitt hva de aktuelle patentene dreier seg om.

– Vi er fornøyde med å nå denne avtalen med Twitter fordi den illustrerer verdien av patenterte IBM-oppfinnelser og demonstrerer vårt forpliktelse til å lisensiere tilgang til vår brede patentportefølje, sier Ken King, daglig leder for immateriell eiendom hos IBM, i pressemeldingen.

– Vi ser fram til en produktivt forhold til Twitter i framtiden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.