IBM sikrer seg gigant-kontrakt med Yara

IBM sikrer seg gigant-kontrakt med Yara

IBM-sjef Morten Thorkildsen har sikret seg en ny, enorm IT-kontrakt.

Yara var tidligere en del av Hydro og fikk dekket sine IT-behov av Hydros store IT-avdeling Hydro IS. Men etter at Yara ble skilt ut kutter den tidligere gjødselsdivisjonen stadig flere bånd til Hydro.

Nå har derfor Yara inngått inngått en omfattende IT-outsourcing avtale med IBM og IBM Norge med Morten Thorkildsen i spissen. Kontrakten har en løpetid på 7 år og en total initialverdi på 1,26 milliarder kroner

IT-tjenestene til Yaras produksjonsanlegg og salgskontorer i 50 land og på alle kontinenter, vil være basert på leveranser fra både lokale ressurser og ressurser fra IBMs globale leveransesentre. Gjennom IBMs globalt integrerte tjenestefunksjon og en prismodell basert på etterspørsel, sikres fleksibilitet i forhold til Yaras vekstambisjoner.

- Yara er et av Norges mest internasjonale selskaper med globale IT-behov. Omfanget av IBMs tjenester gir fleksibilitet og er skalerbar i forhold til Yaras vekstambisjoner,` sier finans- og strategidirektør i Yara International, Sven Ombudstvedt.

I fjor sikret IBM seg en meget omfattende avtale med Statoil, som nå skal fusjonere med olje/gass-virksomheten i Hydro.

Til toppen