IT-NORGE

IBM-sjef overtar Dataforeningen

Morten Thorkildsen e-valgt på DNDs første elektroniske landsmøte.

Bilde: IBM Norge
26. apr. 2010 - 09:34

Fredag ble IBM Norge-direktør Morten Thorkildsen valgt til ny styreleder for Den Norske Dataforening.

Thorkildsen ble enstemmig valgt av landsmøtet, som for første gang i foreningens 57-årige historie ble gjennomført elektronisk.

Den nyvalgte lederen uttaler at han er stolt av å bli valgt, og sier at foreningen har spilt en viktig rolle i norsk IT-historie.

- DND er sentral når det gjelder spredning av kunnskap og utvkling av faglige nettverk. Jeg tar med meg min ballast fra 24 år i IBM og vil ha økt fokus på utvikling av foreningen, sier Thorkildsen i en pressemelding.

Han overtar vervet etter Berit Svendsen, sjef for Telenor-eide Conax, som har ledet foreningen de to siste årene.

Vulkanaske ga e-valg

Landsmøtet skulle ha vært avholdt i Bodø, men frykten for askefaste delegater førte til at Dataforeningens øverste organ valgte å møtes på webkonferanse.

- Vi gjennomførte landsmøtet på 28 steder i Norge, alle koblet opp i samme grensesnitt. Den elektroniske avstemmingen og lyden fungerte perfekt, forteller markedsdirektør Edgar Valdmanis til digi.no.

På tross av et teknisk knirkefritt arrangement tror ikke markedssjefen at webkonferanse frister til gjentakelse ved senere landsmøter.

- Vi mistet stammebyggingen og det sosiale. Det er viktig for oss å møtes både over møtebordet og på middagen senere på kvelden. Men det er greit å ha etablert at dette fungerer.

Sviktende medlemstall

Dataforeningen har lang tradisjon for å velge bedriftsledere fra store IT-selskaper som styreleder. Men ønsket om synlighet utover foreningens medlemsmasse har de ikke alltid lykkes like godt med.

Valdmanis tror imidlertid at IBM-sjefen er rette mann for oppgaven.

- Jeg tror Thorkildsen blir en veldig tydelig leder som ønsker å være på banen og fronte Dataforeningen jevnlig.

Spørsmålet er om den nyvalgte lederen klarer å snu en negativ trend. Dataforeningen har slitt med sviktende oppslutning de siste årene.

Ved årtusenskiftet kunne de skilte med over 15.000 profesjonelle IT-brukere. I dag har de rundt 9.300 medlemmer.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.