KARRIERE

IBM-sjef varsler oppsigelser

IBM har gått på en uventet smell og selskapet ferske toppsjef, Sam Palmisano, har i det stille varslet sine ansatte om oppsigelser.

7. mai 2002 - 09:29
IBM

Les også

Sam PalmisanoWall Street Journal.


- Det er klart at IT-industrien ikke hopper opp igjen i år og det blir heller ikke noen stor vekst på 10-11 prosent neste år, sa Palmisano og refererte til bransjens tradisjonelle vekst-takt. IBM hadde lagt opp til en stor vekst, men nå vil man tilpasse organisasjon til denne nye situasjonen, sa IBM-sjefen i talen 24. april.

Fra en amerikansk toppsjef til å være, er dette usedvanlig klar tale: Nå kommer oppsigelsene.

IBM har hittil unngått masse-oppsigelsene mange konkurrenter har måttet gjennomføre, men selskapet har slitt på komponentsiden og kuttet 10.000 ansatte. Likevel har antall ansatte løftet seg med 2000 siden i 2000, til 318.000 i fjor.

Da nyhetene om IBM ble kjent i går, falt IBM-aksjen syv prosent til under 80 dollar, for første gang siden 1998.

IBM Norge-sjef Endre Rangnes bekrefter tallene og hovedpunktene overfor digi.no.

- Her i Norge har vi ingen planer om oppsigelser, vi gjorde store endringer i 2000 og 2001. Vi ansetter faktisk folk nå, blant annet på grunn av det store Golf-prosjektet, forteller Rangnes.

Men alt er ikke bare solskinn.

- Markedet totalt sett i Norge preges av stor usikkerhet - kundene fokuserer på kortsiktige kostnadsbesparelser. I tillegg utsetter mange investeringer i påvente av at investeringsavgiften faller bort 1. oktober, påpeker han.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.