BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM skal «åpne» Cell-prosessoren

Det er ventet at IBM snart vil frigi spesifikasjonene til Cell-prosessoren for bruk i åpen kildekodeprosjekter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. juni 2005 - 12:30

Det er ventet at IBM i løpet av kort tid vil åpne opp maskinvare- og programvarespesifikasjonene til Cell-prosessoren, som selskapet har utviklet i samarbeid med Sony og Toshiba.

Ifølge både Financial Times og Associated Press skulle IBM ha annonsert dette i forbindelse med gårsdagens Power.org Community Conference i Barcelona, men det er ikke klart om dette faktisk skjedde.

Tidligere denne uken sa Jim Kahle, designer i IBM med hovedansvaret for Cell, til Financial Times at selskapet skal donere åndsverk basert på fire års arbeid til åpen kildekodefellesskapet.

IBM skal ifølge Associated Press ikke kreve lisenspenger av utviklerne som benytter seg av spesifikasjonen, eller kreve dem til å undertegne avtaler om hemmeligholdelse.

    Les også:

Like åpen som for eksempel Linux, blir Cell-lisensen ikke. IBM vil ifølge Associated Press holde igjen på rettighetene til å lage selve brikkene.'

Formålet med offentliggjøringen skal være å vekke mer interesse for bruk av Cell-prosessoren. Per i dag er det få aktører, utover IBM, Sony og Toshiba selv, som har annonsert planer om å ta i bruk brikken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.