BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM skal hjelpe Trustix ut i verden

Lou Gerstner vil slå Microsoft med Linux og trenger gode programmer. Nå forhandler IBM med Trondheims-selskapet Trustix for å markedsføre deres løsninger.

16. feb. 2001 - 17:06
IBM

Her i Norge begynner nå denne satsingen å bli konkretisert.

I går offentliggjorde Trondheim-selskapet Trustix at selskapet hadde inngått et samarbeid med IBM Norge. Norske IBM-kunder som skal lære om Linux, skal bli lært opp i den sikrere Linux-versjonen til Trustix.

I tilegg til en sikrere versjon av Linux som kan lastes ned gratis, lager Trustix to programpakker: Den ene er XPloy, et pek-og-klikk-administrasjonsverktøy for Linux-nettverk. Det andre er en brannvegg, også den med et enkelt pek-og-klikk-grensesnitt.


digitoday.noGeir Nøkleby


digitoday.no spurte først om IBMs maskiner kunne bruke Linux-versjonen til Trustix og fikk beskjed om at Trustix var serifisert og godkjent av IBMs amerikanske testlab. Når IBM har tatt på seg denne jobben, melder neste spørsmål seg: Hvis IBM er fornøyd, har selskapet vurdert å selge Trustix Linux, deres brannvegg og deres Linux-administrasjonspakke internasjonalt?

- Vi er i en dialog med Trustix om internasjonal markedsføring og salg av deres produkter. Men jeg kjenner ikke detaljene, dette foregår i USA, sier Nøkleby til digitoday.no.

- Vi har en dialog om et større samarbeid med IBM, bekrefter Trustix-sjef Håvard Wollan, men jeg vil ikke si noe mer på det nåværende tidspunkt.

Wollan vil heller ikke kommentere hva slags økonomiske utslag en salgsavtale med IBM kan gi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra