IBM skal kutte staben i Europa

IBM skal legge frem kvartalsresultater i morgen og vil samtidig offentliggjøre en massiv omorganisering.

IBM skal legge frem kvartalsresultater i morgen og vil samtidig offentliggjøre en massiv omorganisering.

IBM er kjent som selskapet som oppfant mye av moderne bedriftsmetodikk - og byråkrati. Nå skal det ryddes opp i nettopp det siste, for IBM har en svært komplisert struktur.

Europa-organisasjonen er delt opp i tre lag i det store selskapet, med Paris-hovedkvarteret på toppen, fem regionskontorer under dette og landskontorene på bunnen. Det er mellomleddet - regionskontorene - som nå skal slankes.

IBM skal legge frem kvartalsresultater i morgen og vil samtidig offentliggjøre en massiv omorganisering av sin europeiske struktur, skriver søsteravisene Les Echos/Financial Times. Les Echos har fått en forhåndslekkasje og har snakket med en ikke-navngitt IBM-toppsjef.

Målet skal være å forenkle hele ledelsesstrukturen av Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA), men fokuset er særlig på rapporteringsstruktur. Resultatet er at halvparten av jobbene i Paris og på mellomnivåene vil forsvinne. For bare i Paris-hovedkvarteret sitter det 900 stabs-ansatte som ikke jobber mot kunder.

Hvor mange som blir sagt opp og hvor mange som skal flyttes til fakturerbar jobbing mot kunder er ikke klart.

Kuttene vil dermed også ramme det svenske IBM-kontoret, som er en av de fem regionshovedkontorene. En mulighetet som IBM skal ha vurdert er å legge om til to regionshovedkontorer i Europa og da står Stockholm ikke på listen.

Etter alt å dømme styrer dermed det norske IBM-kontoret unna, i hvert fall større endringer og kutt.

IBM kommenterer av prinsipp ikke rykter og spekulasjoner, sier kommunikasjonsdirektør Per Vassbotn når digi.no og ber om en kommentar.

IBM slipper sine kvartalsresultater klokken 23:00 norsk tid i morgen.

Til toppen