IBM slår sammen i og p til «Power Systems»

Bare OS-et skal skille arvtakeren til AS/400 fra Unix-serverne med Power6-prosessor.

IBM slår sammen i og p til «Power Systems»

Bare OS-et skal skille arvtakeren til AS/400 fra Unix-serverne med Power6-prosessor.

IBM slår sammen System i og System p-serverserier i en enhetlig portefølje, døpt Power Systems, går det fram av en pressemelding. Power Systems-familien bygger på IBMs siste Power6-prosessorer.

System i (arvtakeren etter AS/400) og System p (IBMs Unix-servere) har lenge hatt identisk maskinvare, men har likevel tilhørt forskjellige avdelinger. Dette blir det altså slutt på.

I forhold til sine Power5-baserte forgjengere, bruker Power6-serverne bruker mindre energi, har lavere administrasjonskostnader og enklere prisstruktur. De håndterer flere applikasjoner og kan kjøre flere virtuelle maskiner – totalt 160 partisjoner.

De første produktene i den nye Power Systems-familien, Power 520, Power 550 og Bladecenter JD1212 blade, er utviklet for SMB-markedet.

Ifølge IBM skal en enkel oppgradering av Power5 og Power5+ gjøre det mulig for System i-kunder å emigrere til det nye systemet uten å endre applikasjoner og operativsystem.

Samtidig endrer IBM navnet på operativsystemet i5/OS til «i», som Power Systems kjører på. Systemet kan kjøre parallelt på i, Linux og AIX, inklusive samhandling mellom applikasjoner som kjører på de ulike systemene.

I Norge håper IBM at Power Systems skal videreføre det System i var kjent for: En absolutt pålitelig datamaskin som krever minimalt med driftspersonell.

    Les også:

Til toppen