IBM slipper inn også ferskinger

IBM Norge søker etter både erfarne og nyutdannede IT-folk, og responsen har vært overveldende.

IBM Norge søker etter både erfarne og nyutdannede IT-folk, og responsen har vært overveldende.

IBM er i likhet med flere andre toneangivende IT-selskaper i vekst og søker nye medarbeidere. Mulighetenes tid er igjen tilbake for nyutdannede som i flere år har slitt med å få fast jobb.

IBM vil rekruttere gjennom hele året, og det er 32 nye medarbeidere som i første omgang skal føyes inn i staben på Mastemyr som fra før har 1.300 ansatte.

I likhet med Steria som fikk 1000 søknader da de søkte etter 27 nyutdannede, fikk også IBM en overveldende respons med over 600 søkere. Og søknadene fortsetter å strømme inn, selv om det er over en måned siden annonsene var publisert i avisene.

- Bare siden påske har vi mottatt over 100 søknader, sier personaldirektør Eivind Stokke i IBM til digi.no.

IBM er ute etter både studenter og dem med lengre erfaring ute hos kundene. Rekrutteringskampanjen vil pågå over hele året.

IBM har hatt en restriktiv ansettelsespolitikk, der målet er å unngå oppsigelser. Toppledelsen møtes ukentlig i den såkalte ressurskomiteen for å gå gjennom ledige stillinger og tilgjengelige kandidater.

- Så langt det er mulig skal vi bruke interne krefter og ikke bruke eksternt før det er dokumentert at ressursen ikke finnes i eksisterende IBM-system.

Stokke er positivt overrasket over at så mange har søkt. Det er tre klare områder IBM trenger å spisse kompetansen som er mot portaler og integrasjon, konsolidering og sikkerhet og IT-kommunikasjon som bredbånd og IP-telefoni.

– Vi trenger IT-spesialister, IT-arkitekter og rådgivere, sier Stokke.

IBM har tradisjonelt var en generasjonsbedrift, der foreldrene fikk inn sine barn og ble berømmet med prisen «second generation award». Selv om dette ikke gjelder lenger er turnoverprosenten bare på mellom fire og fem, og snittalderen i selskapet er 43 år.

Til toppen