IBM slo analytikerne i profitt og salg

IBM slo analytikerne i profitt og salg

IBMs kvartalstall overstiger det analytikerne hadde ventet, i både profitt og salg.

IBM har kunngjort sine tall for tredje kvartal.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 5 prosent til 22,6 milliarder dollar. Overskuddet økte med 46 prosent til 2,22 milliarder dollar. Fjerner man en skatterelatert engangspost fra fjorårets tall, økte overskuddet med 15 prosent. Målt per aksje er overskuddet 1,45 dollar.

Analytikerne hadde ventet et overskudd per aksje på 1,35 dollar, og en samlet omsetning på 22,08 milliarder dollar.

Wall Street Journal siterer analytiker Toni Sacconaghi ved Sanford C. Bernstein dit hen at det mest overraskende var veksten i omsetning.

Etter at tallene ble kjent, økte IBMs aksjekurs med 5,2 prosent.

Omsetningen til tjenesteavdelingen IBM Global Services økte med 3 prosent til 12 milliarder dollar.

Omsetningen av maskinvare økte med 9 prosent til 5,6 milliarder dollar. Omsetningen av stormaskiner økte med hele 25 prosent. Unix-maskiner (pSeries) økte med 10 prosent, mens x86-servere økte med 4 prosent. Den særpregede iSeries-serien, som har samme maskinvare som pSeries men et proprietært operativsystem, opplevde en omsetningssvikt på 22 prosent.

Programvare er IBMs mest lønnsomme geskjeft. Omsetningen økte med 9 prosent til 4,4 milliarder dollar. Økningen var størst innen mellomvare: Til sammen økte Lotus, Rational, Tivoli og WebSphere med 12 prosent, til 3,4 milliarder dollar. Omsetningen av operativsystemer falt med 6 prosent til 552 millioner dollar.

IBMs omsetning økte med 6 prosent i Europa, 4 prosent i Asia og 3 prosent i Nord- og Latin Amerika. I markeder under sterk utvikling, opplevde IBM en kraftig vekst, toppet av India med 37 prosent.

Til toppen