IBM slutter seg til Suns ID-allianse

IBM har sluttet seg til Liberty Alliance, et Sun-initiert konsortium for forent digital ID.

IBM har sluttet seg til Liberty Alliance, et Sun-initiert konsortium for forent digital ID.

Ved moduler i systempakken Tivoli er IBM blant verdens største leverandører av systemer for forent («federated») ID, der det er streng sentral kontroll over brukerrettigheter, samtidig som brukerne ikke trenger mer enn ett brukernavn og passord for å få tilgang til alle tjenestene de har rett til.

Blant selskapets mange bidrag til standarder innen webtjenester («web services») er forslaget WS-Federation som tar sikte på å spesifisere bruk av webtjenester i systemer med forent ID.

I juli i år kunngjorde IBM en kontrakt med mobiloperatøren Orange for forent ID til 50 millioner mobilabonnenter i Frankrike. Orange krevde – og fikk – et system som var lagt opp i samsvar med spesifikasjonene til Liberty Alliance, et konsortium for forent ID som Sun tok initiativet til i september 2001. IBM innrømmet da at Orange var en av flere kunder som krevde kompatibilitet med Liberty Alliance-spesifikasjonene, og at selskapet hadde bestemt seg for å innfri disse kravene.

I går kunngjorde IBM at det tar det logiske skrittet å bli en del av Liberty Alliance. Giganten blir ikke bare vanlig medlem, men får også plass i styret.

– På lang sikt mener IBM at kundene vil være best tjent med en konvergens mellom de forskjellige standardene for forent ID. IBM har sluttet seg til Liberty Alliance for å fortsette å virke som bånd mellom kunder og leverandører i dette arbeidet, heter det i IBMs tiltredelseserklæring.

Samtidig heter det at IBM vil holde fast ved de forskjellige WS-standardene i sine produkter, blant dem WS-Federation.

Liberty Alliance ble opprettet i en tid da Microsoft hadde kunngjort ærgjerrige planer for å gjøre sin Passport-tjeneste til en global standard for forent ID, et mål som vakte sterke reaksjoner. I våres, da Microsoft og Sun inngikk sitt epokegjørende forlik, het det at samordning av teknologi for forent ID skulle være en viktig del av samarbeidet dem i mellom.

Med IBMs inntreden, seiler Liberty Alliance som et naturlig forum for å oppnå konvergens innen forent digital ID.

Neste uke åpner konferansen Digital ID World i Denver i den amerikanske delstaten Colorado. Der ventes ytterligere innspill og nyheter.

Til toppen