IBM snart klare med 64 biters produktserie

Nå er det snart klart for en ny, bedre og ikke minst raskere hverdag for utviklere.

IBM vil være med i racet om å produsere 64 biters arbeidsstasjoner, og har nå annonsert sin Itanium-baserte modell og hele 209 applikasjoner som er sertifisert til å kjøre på systemet. Navnet på maskinen er for øyeblikket Rattler, og skal bli det nye flaggskipet i Z-Pro-serien. Planen er å ha slike maskiner klare allerede første dagen Itanium-prosessoren er tilgjengelig.

Det kommende systemet har støtte for hele to prosessorer, og vil være tilgjengelig med Windows 2000, eller dens etterfølger som enda har kodenavn Whistler. Det er etter det digitoday erfarer også planlagt å slippe systemer med Red Hat, Caldera, TurboLinux og SuSe.
Målområdet for IBM vil være brukere av tyngre applikasjon.

Selv om produktsjefen for Z-Pro, Rick Rudd, mener at McKinley - etterfølgeren til Itanium, vil bli storselgeren når den kommer om et år, tror han Itanium vil bli populær blant utviklere og brukere som vil være av de første til å prøve ut 64 biters systemer.

- Ingen vil gå helt over til Itanium fra dag èn, men det vil være en god mulighet til å forberede seg på 64 biters systemer, mener Rudd.

Til toppen