IBM spår gode tider for bransjen

Lou Gerstner, sjef for verdens største IT-selskap serverte i går ganske hyggelige spådommer for fjerdekvartal.

Intel la i går frem tall som viser en dramatisk svikt i salget av PC-er, men det er da også ofte det første mange bedrifter har utsatt innkjøp av. IBM, som selger i alle segmenter av IT-industrien gir derfor et langt bedre bilde av totalhelsetilstanden i bransjen etter terrorangrepet.

Og IBMs tall i går gir grunn til håp. Selskapet forteller dog om et inntektsfall på 19 prosent og omsetningsfall på seks prosent fra samme kvartal i fjor. Men selskapet satt igjen med 1,6 milliarder dollar, bedre enn analytikernes forventninger. IBM omsatte for 20,43 milliarder dollar i tredje kvartal.

IBMs finansdiretør John R. Joyce sa i går at selskapet opprettholder sine ganske høye estimater for fjerde kvartal, noe amerikanske analytikere mener er positivt. Det synes åpenbart investorene også, for aksjen hoppet fra 102 til 106 dollar i etterbørs-handel.

Tallene for IBMs komponentdivisjon viser at Intel ikke er alene. IBM lager mange komponenter for PC-er og dette salget falt 27 prosent sammenlignet med i fjor.

De fleste forbinder IBM med stormaskiner, men dette begynner å bli stadig mer feil. Salget av alle typer servere står bare for en syvendedel av salget, og både tjenester og også programvare er større.

Til toppen