IBM spiser opp de mellomstore aktørene

IBM-sjef Sam Palmisano kjøper opp stadig flere av de mellomstore programvare-selskapene.

IBM-sjef Sam Palmisano kjøper opp stadig flere av de mellomstore programvare-selskapene.

IBM offentliggjorde i ettermiddag at selskapet kjøper opp Filenet, et selskap som lager systemer for innholdsadministrasjon og styring av forretningssystemer.

Oppkjøpet er ganske stort selv for IBM, som nå er verdens nest største IT-selskap målt i omsetning (bak HP). IBM betaler 1,6 milliarder dollar for Filenet.

IBM har allerede en satsning på systemer for dokument og nettside-innhold. Filenets løsninger lar bedrifter administere ikke bare tekstdokumenter, men også bilder og epost. I tillegg gir Filenet IBM systemer for modellering og administrasjon av forretningsprosesser.

Dette er det tredje oppkjøpet IBM gjør på bare en uke. IBM satt klokelig stille under dotcom-årene, men har de tre siste årene gjennomført en massiv handlerunde som bare overgås av Oracles oppkjøp.

IBM har dog bare kjøpt store nisjeleverandører, mens Oracle både har kjøpt store konkurrenter for å bygge markedsandeler og nisjeleverandører for å skaffe seg teknologi.

I forrige uke kjøpe først IBM Webify, et 120 mann stort programvareselskap basert i Austin i Texas i USA. Systemene Webify leverer faller inn under det som kalles, SOA, Service Oriented Architecture.

Selskapet leverer løsninger som gjør forsikringsselskaper, helsebedrifter og banker i stand til å dele data mellomforskjellige programvaresystemer som i utganspunktet ikke kommuniserer med hverandre.

Dagen etter betalte IBM 740 millioner dollar i kontanter for å kjøpe MRO Software. MRO utvikler programvare som hånderer bedrifters eiendeler som maskinverktøy og som holder orden på vedlikeholdsintervaller og reparasjoner.

Til toppen