BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM stabler PC-er i rack

IBMs nye Intellistation R Pro er en kraftig arbeidsstasjon i 44 mm høyde som det går 42 av i en vanlig rack. Den er tilpasset fysisk begrensede arbeidsplasser som på Wall Street.

2. mars 2001 - 08:45
IBM Intellistation R Pro i stabel. <i>Foto:  IBM</i>
IBM Intellistation R Pro i stabel. Foto:  IBM

Intellistation R Pro er bygget etter samme fysiske lest som flateservere. IBM har funnet ut hvordan man kan samle signaler for både skjerm, tastatur og mus over en kategori 4 eller kategori 5 kabel i opptil 150 meter. I stedet for å ha PC-en på pulten eller arbeidsflaten, kan man nøye seg med en liten boks uten varme komponenter. Boksen har uttak for mus, tastatur og inntil fire skjermer.

Opplegget er tiltenkt tettpakkede meklerrom som på Wall Street. Med PC-er ved hver arbeidsplass, samt vanlige CRT-skjermer, blir kjølebehovet stort. Ved å samle PC-ene i et eget skap atskilt fra arbeidslokalet, kan kjølingen løses på en måte som ikke sjenerer arbeidsplassen.

IBM tenker seg videre at CRT-skjermene erstattes med kjølige og plassbesparende flatskjermer. Parallelt med flat-PC-en kunngjøres en ny flatskjerm, T210, på 20,8 tommer og en oppløsning på inntil 2048 ganger 1536 bildepunkter.

Flat-PC-en Intellistation R Pro har svært avanserte egenskaper: opptil to Pentium III eller Pentium 4 prosessorer, 18 GB eller 20 GB disk, innebygget Ethernet, opptil 4 GB minne og et Matrox grafikkort som støtter inntil fire skjermer. Prisen anslås til mellom 4500 og 5000 dollar.

R Pro blir tilgjengelig i april. T210 kommer først i mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.