IBM størst innen servere til Europa

IBM størst innen servere til Europa

Ifølge IDC har IBM har overtatt etter HP som størst innen servere i Europa, etter omsetning.

Analyseselskapet har publisert sine anslag over servermarkedet i Emea-regionen, det vil si Europa, Midtøsten og Afrika. I forrige uke ble det klart at IDC og Gartner har sprikende oppfatninger av utviklingen på det globale servermarkedet: IDC ser en positiv trend, mens Gartner er mer pessimistisk på serverleverandørenes vegne.

    Les også:

Ifølge IDC vokste servermarkedet i Emea med 5 prosent til 3,93 milliarder dollar fra tredje kvartal 2005 til samme kvartal i år. Brorparten av dette er Vest-Europa, med 5 prosent vekst til 3,24 milliarder dollar.

Det spesielle med utviklingen i Emea nå, er at antall leverte servere vokste med bare 1 prosent, til 558 000. I Vest-Europa ble det levert like mange servere i årets tredje kvartal som i fjorårets.

Dette avspeiler hvordan omsetningsveksten i hovedsak gjelder store systemer, også stormaskiner. IDC tror dette er midlertidig.

Trenden gjør om på den vante fordelingen på leverandører. IBM vokser med 13 prosent, Sun med 25 prosent, mens de andre, unntatt Dell, opplever omsetningssvikt. IBM øker sin markedsandel til 34 prosent, og overtar førsteplassen fra HP som får sin andel redusert til 31 prosent.

Her er IDCs fordeling per leverandør:

Til toppen