IBM tilbyr gratisverktøy for "grid computing"

IBM har forsynt sitt utviklernettsted med en rekke gratisverktøy for den som vil prøve seg på "grid computing".

IBM har forsynt sitt utviklernettsted med en rekke gratisverktøy for den som vil prøve seg på "grid computing".

Utviklere som vil finne ut av hvordan IBM tenker seg samkjørt datakraft eller "grid computing", og kanskje også prøve seg på egen hånd, har fått en ny ressurs på selskapets utviklernettsted AlphaWorks.

    Les også:

Samkjøring innebærer at distribuerte ressurser som prosessorkraft, båndbredde og lagring, samles i en virtualisert helhet og fordeles til applikasjoner og tjenester etter behov. Teknologien er absolutt i startfasen, men tegnes som svært løfterik for miljøer som trenger en enklere måte å flytte ressurser etter hvert som noen tjenester krever mindre, og andre mer.

Grid-koden fra IBM er fordelt på en rekke pakker. Det gis også adgang til Eclipse, en Java-basert utviklingsplattform i åpen kildekode. IBM mener det som er lagt ut vil gjøre det mulig å utvikle og prøve ut e-handelsapplikasjoner i et samkjørt, virtualisert miljø.

Koden er tilgjengelig gratis til bruk i en prøveperiode på 90 dager.

Ifølge TechTarget er AlphaWorks – først nevnt på digi.no for tre år siden – IBMs best bevarte hemmelighet, med et rikt utvalg av gratis verktøy for de fleste utviklingsbehov.

Til toppen