IBM tilbyr virtuell maskinvare til utviklere

IBM har lansert et tilbud til uavhengige utviklere om tilgang til datakraft og lagring over Internett.

IBM har lansert et tilbud til uavhengige utviklere om tilgang til datakraft og lagring over Internett.

IBM tilbyr utviklere for mellomstore bedrifter ressurser fra et datagitter, det vil si en samling servere som styres av et virtualiseringslag. Serverne – AIX-baserte pSeries Power4 med tilhørende lagring – kan deles opp i et variabelt antall virtuelle servere, også under Linux. Hver virtuell server disponerer prosessorkraft, minne og lagring som kan varieres etter behov, også under testing.

Tilbudet er døpt IBM Virtual Loaner Program, og er plassert under Virtual Innovation Center for Hardware, et senter som gir utviklere tilgang til IBM-teknologi gjennom en sikker webportal. Tilbudet krever medlemskap i partnerprogrammet PartnerWorld.

Ordningen er slik at utviklerne går til portalen og bestiller en eller flere virtuelle servere for opptil 14 dager om gangen. Det skal ikke ta mer enn et par timer før man har tilgang til data- og lagringskraften. Utviklere kan lagre testmiljøet sitt i ordningen, slik at det står klart til ny bruk også flere måneder etter de sist benyttet seg av tilbudet.

Tilbudet innebærer at IBM slipper å fysisk oversende maskinvare til hvert enkelt utviklermiljø, og at utviklerne slipper å forholde seg direkte til selve maskineriet. Selskapet ser fram til at ordningen vil trekke til seg stadig flere utviklere, med påfølgende økning i antall applikasjoner som kjører på IBM-plattformer.

Senteret tilbyr også verktøy for å anslå hvor store maskinressurser en applikasjon trenger, og for testing av Linux-applikasjoner.

PartnerWorld-programmet ble lansert i mars i år, og har hittil trukket til seg 400 uavhengige utviklere. IBMs nettsted for utviklere har flere detaljer.

Til toppen