KARRIERE

IBM trapper opp Second Life satsningen

IBM oppretter en egen forretningsgruppe som skal jobbe med Second Life.

Second Life er en tredimensjonal virtuell verden som vokser raskt. Det kan se ut som et hvilket som helst flerspiller spill, men i Second Life er ikke et spill. Det er et miljø man kan leve et alternativ liv i.

    Les også:

Næringslivet har fått øynene opp for Second Life og store IT-selskaper som IBM, Sun og Dell har allerede etablert seg der.

Nå forteller IBM at de trapper opp sin tilstedeværelse. IT-giganten oppretter i januar neste år en egen forretningsgruppe som skal jobbe med Second Life.

Irving Wladawsky-Berger er IBMs sjef for teknologistrategi og innovasjon i IBM. Han har blant annet vært en av IBMs sentrale sjefer i arbeided med IBMs Linux-strategi. Nå bruker han mye av sin tid på Second Life.

- Jeg har spilt en stor rolle i å hjelpe oss med å starte vårt tredimensjonale internett og virtuell verden satsning. Vi lanserer en ny forretningsgruppe innen dette området i januar, omtrent på samme måte som vi gjorde med Linux og grid-teknologi tidligere, sier Wladawsky-Berger til CNet News.

IBM gjør denne satsningen av rent kommersielle interesser.

- IBM tror det virtuelle miljøet har stort potensiale innen kurs, konferanser og handel, sier Wladawsky-Berger.

IBM har etablert seg i Second Life med en åpen øy som alle kan komme innom. I tillegg har de noen lukkede områder der bare IBM og inviterte gjester slipper til. Allerede kommende mandag skal de opprette 12 til.

- Jeg tror omtrent tusen av våre ansatte er aktive i Second Life nå, i tillegg til flere tusen som ikke er særlig aktive, sier Wladawsky-Berger til CNet News.

I tillegg er IBMs toppsjef, Sam Palmisano en aktiv bruker.

IBMs satsning på tredimensjonale verdener begrenser seg ikke til Second Life.

- Det er noe veldig menneskelig med visuelle grensesnitt. Jeg ser nesten på tekstbaserte brukergrensesnitt, inkludert nettlesere, som smalbånd inn i hjernene våre, mens visuelle grensesnitt kan ses på som bredbånd til hjernen, sier Wladawsky-Berger til CNet News.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.