KARRIERE

IBM trapper opp Second Life satsningen

IBM oppretter en egen forretningsgruppe som skal jobbe med Second Life.

13. des. 2006 - 08:06

Second Life er en tredimensjonal virtuell verden som vokser raskt. Det kan se ut som et hvilket som helst flerspiller spill, men i Second Life er ikke et spill. Det er et miljø man kan leve et alternativ liv i.

    Les også:

Næringslivet har fått øynene opp for Second Life og store IT-selskaper som IBM, Sun og Dell har allerede etablert seg der.

Nå forteller IBM at de trapper opp sin tilstedeværelse. IT-giganten oppretter i januar neste år en egen forretningsgruppe som skal jobbe med Second Life.

Irving Wladawsky-Berger er IBMs sjef for teknologistrategi og innovasjon i IBM. Han har blant annet vært en av IBMs sentrale sjefer i arbeided med IBMs Linux-strategi. Nå bruker han mye av sin tid på Second Life.

- Jeg har spilt en stor rolle i å hjelpe oss med å starte vårt tredimensjonale internett og virtuell verden satsning. Vi lanserer en ny forretningsgruppe innen dette området i januar, omtrent på samme måte som vi gjorde med Linux og grid-teknologi tidligere, sier Wladawsky-Berger til CNet News.

IBM gjør denne satsningen av rent kommersielle interesser.

- IBM tror det virtuelle miljøet har stort potensiale innen kurs, konferanser og handel, sier Wladawsky-Berger.

IBM har etablert seg i Second Life med en åpen øy som alle kan komme innom. I tillegg har de noen lukkede områder der bare IBM og inviterte gjester slipper til. Allerede kommende mandag skal de opprette 12 til.

- Jeg tror omtrent tusen av våre ansatte er aktive i Second Life nå, i tillegg til flere tusen som ikke er særlig aktive, sier Wladawsky-Berger til CNet News.

I tillegg er IBMs toppsjef, Sam Palmisano en aktiv bruker.

IBMs satsning på tredimensjonale verdener begrenser seg ikke til Second Life.

- Det er noe veldig menneskelig med visuelle grensesnitt. Jeg ser nesten på tekstbaserte brukergrensesnitt, inkludert nettlesere, som smalbånd inn i hjernene våre, mens visuelle grensesnitt kan ses på som bredbånd til hjernen, sier Wladawsky-Berger til CNet News.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.