BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM trekker seg fra OL

Siden 1960 har IBM stått for all olympisk databehandling. Nå er det slutt.

Eirik Rossen
10. aug. 1998 - 11:53

Avgjørelsen kommer etter mange måneders forhandlinger med Den internasjonale olympiske komité, IOC. IBM ville ha et opplegg for å dele IT-kostnadene med den olympiske organisasjonskomité, mens IOC ønsket at IBM skulle levere enda flere tjenester gratis, særlig i tilknytning til olympiske nettsteder.

Bruddet mellom IOC og IBM vil ikke få følger for IBMs sponsing av sommerlekene i Sydney i år 2000. Men organisasjonskomitéen for vinterlekene i Salt Lake City (SLOC) må finne noen som kan steppe inn på noe som oppfattes som forholdsvis kort varsel.

SLOC-president Frank Joklik sier til Salt Lake City Tribune at bruddet vil gjøre det mulig å øke komitéens inntekter ved å fordele IT-sponsingen på flere partnere.

IBM skal ha brukt mellom 80 og 100 millioner dollar på vinterlekene i Nagano, der alt fungerte bortimot feilfritt. Minst 40 millioner skal ha vært knyttet til selve sponsor-avtalen, og mens gratis teknologi til lekene skal ha kostet minst et tilsvarende stort beløp.

Før bruddet var IBM en av 11 globale OL-sponsorer, kjent som TOP-organisasjoner. Visepresident Richard Pound sier til Reuters at i stedet for én IT-leverandør, tenker han seg tre TOP-sponsorer for IT: en for maskinvare, en for programvare og en for systemintegrasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.