BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM trekker seg fra OL

Siden 1960 har IBM stått for all olympisk databehandling. Nå er det slutt.

Eirik Rossen
10. aug. 1998 - 11:53

Avgjørelsen kommer etter mange måneders forhandlinger med Den internasjonale olympiske komité, IOC. IBM ville ha et opplegg for å dele IT-kostnadene med den olympiske organisasjonskomité, mens IOC ønsket at IBM skulle levere enda flere tjenester gratis, særlig i tilknytning til olympiske nettsteder.

Bruddet mellom IOC og IBM vil ikke få følger for IBMs sponsing av sommerlekene i Sydney i år 2000. Men organisasjonskomitéen for vinterlekene i Salt Lake City (SLOC) må finne noen som kan steppe inn på noe som oppfattes som forholdsvis kort varsel.

SLOC-president Frank Joklik sier til Salt Lake City Tribune at bruddet vil gjøre det mulig å øke komitéens inntekter ved å fordele IT-sponsingen på flere partnere.

IBM skal ha brukt mellom 80 og 100 millioner dollar på vinterlekene i Nagano, der alt fungerte bortimot feilfritt. Minst 40 millioner skal ha vært knyttet til selve sponsor-avtalen, og mens gratis teknologi til lekene skal ha kostet minst et tilsvarende stort beløp.

Før bruddet var IBM en av 11 globale OL-sponsorer, kjent som TOP-organisasjoner. Visepresident Richard Pound sier til Reuters at i stedet for én IT-leverandør, tenker han seg tre TOP-sponsorer for IT: en for maskinvare, en for programvare og en for systemintegrasjon.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.