IBM utestengt fra offentlige anbud

USAs myndigheter forbyr inntil videre IBM å delta i offentlige anbud.

IBM utestengt fra offentlige anbud

USAs myndigheter forbyr inntil videre IBM å delta i offentlige anbud.

Siden fredag befinner IBM seg i den uvanlige situasjonen at de ikke har anledning til å delta i offentlige anbud i USA. Forbudet er midlertidig, og gjelder alle anbud fra føderale myndigheter. IBM har anledning til å fortsette å arbeide med kontrakter som allerede er inngått, heter det.

Bakgrunnen for det midliertidige forbud skal være en strid rundt en kontrakt mellom IBM og USAs miljødirektorat EPA (Environmental Protection Agency). Kontrakten ble innvilget i mars i fjor og skal være verdt 80 millioner dollar.

IBM skal delvis ha bygget sitt forslag på følsom informasjon gitt av en ansatt i EPA, og som konkurrentene ikke hadde tilgang til. Selskapet sier de samarbeider med etterforskere for å kartlegge hva som faktisk har skjedd. På den andre siden stiller IBM seg uforstående til utestengelsen, og vil ta skritt for å i

utfordre den gjennom rettsapparatet.

Det skal være vanlig praksis at denne typen strid ikke fører til utestengelse fra alle andre anbudskonkurranser, med mindre det dreier seg om spesielle problemer knyttet til nasjonal sikkerhet eller offentlig helse og sikkerhet.

Ifølge Wall Street Journal stammer rundt 1 prosent av IBMs omsetning, tilsvarende 1,3 milliarder dollar i 2007, fra kontrakter med føderale myndigheter.

Til toppen