BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM varsler oppkjøps­tokt

Vil styrke programvare-divisjonen.

IBMs toppsjef, Sam Palmisano, er klar for oppkjøp for å øke veksten innen programvaredivisjonen.
IBMs toppsjef, Sam Palmisano, er klar for oppkjøp for å øke veksten innen programvaredivisjonen.
4. okt. 2011 - 08:31

IBM planlegger flere oppkjøp for å styrke selskapets programvaredivisjon. Det sier Steve Miller, direktør i IBM, i et intervju med Bloomberg News.

Tidligere har selskapet signalisert at de har som mål å øke omsetningen med 20 milliarder dollar innen 2015, noe som må skje ved oppkjøp. Selskapets toppleder, Sam Palmisano, har derfor startet jakten på selskap som verdsettes til mellom 100 og 300 millioner dollar, 590 til 1,8 milliarder norske kroner, for å øke veksten.

Men de er kresne til hvilke selskap de skal kjøpe. Helst vil de doble eller tredoble salgsinntektene til sine oppkjøpte selskaper, samt at de vil ha en lønnsomhet på oppkjøpet innen to til tre år.

Forrige uke gikk IBM forbi Microsoft i markedsverdi, og er dermed verdens nest mest verdifulle IT-selskap.

Det er en grunn til at IBM ønsker å vokse innen programvare. Her har selskapet klart å generere helt fantastiske bruttomarginer. I fjor var bruttomarginen til selskapets programvareaktiviteter på 86,9 prosent.

Siden 2006 har selskapet kjøpt nesten 50 programvareselskap. mer enn halvparten av oppkjøpene har kommet innenfor business analytics, der IBM har brukt 14 milliarder dollar på oppkjøp. De samme produktene, som IBM sikret seg ved sine oppkjøpskjøpsraid i denne sektoren, forventes å generere 16 milliarder dollar i salgsinntekter innen 2015.

En analytiker sier til Bloomberg News at det ikke er ventet at IBM vil foreta seg store oppkjøp, over 10 milliarder dollar og oppover. I stedet satser de på flere små for å bruke teknologien og løsningene til disse selskapene i sin modell.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.