IBM verner RFID mot uønsket avlesing

IBM har konstruert en RFID-brikke som med et enkelt triks verner brukere mot uønsket avlesing.

IBM har konstruert en RFID-brikke som med et enkelt triks verner brukere mot uønsket avlesing.

IBM har framstilt en ny type RFID-brikke som er beregnet på anvendelser der det er viktig at brukeren skal kunne verne seg mot uønsket avlesing.

Et typisk eksempel er det kan være aktuelt er når man kjøper en vare som er RFID-merket av hensyn til forsyningskjeden, men der merket ikke lenger har noen hensikt når varen er solgt. Kjøper man en RFID-merket skjorte, veske, mobiltelefon eller liknende, er det hensiktsmessig å kunne gardere seg mot at gjenstanden registreres fortløpende straks man beveger seg i nærheten av en RFID-leser.

Løsningen er å framstillen brikken med antenne som vist på bildet, der brukeren kan rive av forbindelsen mellom brikken og antennen.

Denne konstruksjonen innebærer at RFID-brikken ikke vil kunne leses på avstand når forbindelsen til antennen er borte, samtidig som det fortsatt vil være mulig å lese av brikken ved direkte kontakt til en leser, for eksempel hvis kjøperen har en reklamasjon.

IBM demonstrerer denne nye RFID-brikken, døpt «clipped tag», på bransjetilstelningen RFID Journal Live som avsluttes i Las Vegas i morgen.

    Les også:

Til toppen