BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM videreutvikler OS/2

IBM videreutvikler OS/2 med et nytt "WorkSpace On Demand" - et system som gir hver enkelt bruker et spesialtilpasset grensesnitt.

Liv Torild Mytting
26. aug. 1997 - 09:52

IBM vil denne uken vise glimt av neste generasjons distribuert databehandling gjennom en forhåndsvisning av OS/2. Ved å utnytte fordeler i Java skal nå nettverks-administratorer få en enklere jobb med å installere skreddersydde desktop-miljøer ut på hvilken som helst klient i nettverket.

Dette gir hver enkelt bruker et bordflatesystem med et tilpasset grensesnitt, hvor brukeren har et sett med applikasjoner, uten at IT-avdelingen trenger å løpe bena av seg fra maskin til maskin.

WorkSpace On Demand, er en implementasjon av OS/2 med kodenavn BlueBird. Dette systemet kan gi IBM et teknisk forsprang på rivaler som Microsofts Windows NT- og Unix-server-arkitektur. Ingen av disse plattformene vil levere kapasitet for slike oppgaver før tidligst i andre halvdel av 1998.

WorkSpace On Demand har blitt sentralisert rundt mange av kjernekapasitetene i OS/2 Warp-serveren. Systemet tillater server administratorer å konfigurere applikasjoner som blir lastet ned av brukerne hver gang de omstarter et klientsystem. Dette har et utall av grensesnitt, med alt fra Win 3.11 til enkle nettlesere. IBM gjør nå nettleseren til det forhåndsvalgte grensesnittet.

- Grensesnittet må ikke alltid se ut som en nettleser, det kan like gjerne være en enkel meny man kan arbeide ut fra. - Uansett så vil det være Java som ligger til grunn for grensesnittet, sier kilder i IBM InfoWorld Electric.

WorkSpace On Demand vil bli tungt annonsert som et verktøy som lar brukerne sømløst utveksle data mellom OS/2 Warp baserte servere og andre servere, som IBMs egne RS/6000, AS/400 eller S/390 plattform.

IBM kommer til å gjøre den første koden tilgjengelig første uken i september, mens de ferdige produktene skal være kommersielt tilgjengelige innen 21. november. IBM planlegger også et oppfølgerprodukt i 1998 som vil la brukerne vandre omkring på nettverket og bruke hvilken som helst maskin for å logge seg på og laste ned et individuellt sett med applikasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.