RESULTATERFINANS

IBM vil doble utbyttet

IBM tror på gode år i tiden fremover, og lover derfor å doble den årlige utbetalingen til aksjonærene.

18. mai 2007 - 07:42

Det har nesten blitt en hovedregel i den internasjonal IT-bransjen at selskapene ikke betaler utbytte. Unntakene er de eldre og mer modne selskapene som har vært på børs i mange år og som har kommet opp på et så høyt omsetningsnivå at det ikke lengre er mulig å gjøre store omsetningshopp. IBM er et av de selskapene.

IBM betaler ut utbytte til sine aksjonærer hvert år, og nå sier selskapets finansdirektør, Mark Loughridge, at selskapet satser på å doble de årlige aksjonærutbetalingene innen 2010.

I fjor utbetalte IBM 6,11 dollar for hver aksje, mens de nå offentliggjør et mål om å utbetale 11 dollar innen 2010. På torsdag denne uken, sto selskapets aksjekurs på 105.31 dollar.

Et slikt økt utbytte vil spise en stor andel av selskapets overskudd, og det vil dermed bli mindre penger tilgjengelig til investering i nye satsninger eller i nye oppkjøp. IBM er imidlertid optimistiske og tror på at de vil bli et gradvis mer profitabelt selskap i årene fremover, og at de derfor ikke vil få problemer med å innfri målsetningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.