BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM vil fokusere på verdi

Teknologi, tjenester og finansiering inngår i en pakkeløsning IBM mener vil bidra til å senke kundenes samlede eiekostnader.

Eirik Rossen
23. juni 1997 - 18:08

- Vi vil skyve fokus fra kostnader til verdi, sier Arthur Brunvoll i IBM Norge. - Det er bakgrunnen for vårt "System Care"-program, der vi fremhever hvordan kunden skal tjene på sitt datasystem, framfor det datasystemet vil koste. Vi mener vårt opplegg vil både redusere utgiftene, og føre til mer fruktbare investeringer.

System Care ble lansert i USA i april i år, og vil rulles ut i Norge fra midten av august. Pakken gjør finansiering, tjenester - også katastrofeberedskap - og fysiske gjenstander som PC-er, til produkter i en samlet bestilling. Tre års finansiering har for eksempel et varenummer på linje med de ulike PC-modellene.

- Modellen som tradisjonelt er fulgt gjør at man ser først på PC-en, så på infrastrukturen, deretter på informasjonen som skal befordres og til slutt på forretningsprosessene. Vi vil snu om på denne prioriteringen slik at det legges mest vekt på forretningsprosessene. Disse skal danne utgangspunktet for vurderingen av informasjonsflyten, og så skal infrastruktur og klientmaskiner bestemmes etter det, sier Brunvoll.

Poenget med å tilby finansiering er å lette investeringsbyrden og erstatte den med en løpende utgift som gir jevne kostnader. Ordningen frigjør kapital og er strukturert slik at kunden får anledning til å bytte til nyere teknologi etter hvert som den gjøres tilgjengelig. I en treårs avtale kan kunden bytte til ny teknologi etter to år, dersom dette er stipulert i den opprinnelige avtalen - og betalt for. Oppgraderingen blir mer oversiktlig, og kostnadene reduseres.

- Ordningen er testet på noen store kunder med høy intern IT-kompetanse, og har fått veldig positiv respons, sier Brunvoll.

IBM har i lang tid tilbudt tjenester og finansiering i tillegg til datautstyr. System Care samler alle tilbudene og gjør det mulig for kundene å henvende seg ett sted for å få alt.

Under den amerikanske lanseringen i april sa sjefen for IBM PC Company, Sam Palmisano, at konsernet har avsatt 17 milliarder dollar for å støtte finansieringsbiten i System Care.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.