IBM vil ha WebSphere på Symbian

Nokia og IBM kunngjør et omfattende samarbeid på server- og klientsiden, med blant annet en WebSphere-klient til Symbian.

Nokia og IBM kunngjør et omfattende samarbeid på server- og klientsiden, med blant annet en WebSphere-klient til Symbian.

Avanserte multimedietelefoner assosieres gjerne med tjenester rettet mot ungdom og fritid, som MMS og spill. Men mye av det som foregår på 3GSM World Congress i Cannes i Sør-Frankrike denne uka, tar sikte på å overbevise bedrifter om at neste generasjons mobil vil bidra til å fornye og effektivisere arbeidslivet.

Nokia har i den forbindelse kunngjort spesifikke partnerskap med både Oracle og IBM. Samarbeidet med Oracle går blant annet ut på å bringe en klient for Oracles Collaboration Suite til mobiltelefoner og trådløst kommuniserende PDA-er.

Samarbeidet med IBM tar sikte på å gjøre mobiltelefoner til hensiktsmessige klienter for ansatte i bedrifter der det satses på en WebSphere-basert applikasjonsinfrastruktur. IBM har bygget opp en egen Wireless Enterprise Delivery Environment, basert dels på åpne standarder, dels på WebSphere, og har forpliktet seg til å utvikle en variant av WebSphere Everyplace Access til operativsystemet Symbian.

Poenget for både IBM og Oracle er å tilby profesjonelle brukere tilgang gjennom sine mobiltelefoner, ikke bare til e-post, kontaktlister, avtalebøker og liknende, men også til bedriftsspesifikke applikasjoner innen for eksempel økonomi og salgsstøtte, på lik linje med adgangen de har gjennom PC-er.

Nokia, IBM og Oracle har alle dessuten satset på å tilby utviklingsverktøy for å øke omfanget av tjenester som kan leveres over mobiltelefoner.

Til toppen