IBM vil støtte Opteron

AMD er avhengige av å ha store kunder for at Opteron-prosessoren skal bli en suksess. Nå lover IBM servere basert på prosessoren.

AMD er avhengige av å ha store kunder for at Opteron-prosessoren skal bli en suksess. Nå lover IBM servere basert på prosessoren.

AMD lanserte den kombinerte 32/64-bits prosessoren Opteron tirsdag. Prosessoren er først og fremst et alternativ for IT-miljøer som gradvis vil gå over til 64-bits databehandling. Inntil i går var det uklart om noen av de store serverprodusentene ville ta prosessoren i bruk i serverprodukter.

    Les også:

Nå har IBM sagt at det vil ta Opteron i bruk. Til News.com sier Mark Shearer, IBMs visepresident for eServer-systemer, at tilbakemeldinger fra kunder er årsaken til selskapets valg.

- Selskaper har spurt etter en server som kan levere relativt høy ytelse, som inkluderer 64-bits funksjonalitet, for en lavere pris, sier Shearer.

Til EE Times sier Shearer at IBM vil ha Opteron-basert systemer klare senere i år.

Men IBM er ikke helt alene om interessen for Opteron. Sun vil trolig støtte prosessoren gjennom selskapets programvare, det samme vil Microsoft og Oracle. I tillegg har Fujitsu Siemens annonsert at selskapet vil komme men en Opteron-basert arbeidsstasjon.

Men også omtrent 50 mindre systembyggere og infrastrukturpartnere har annonsert støtte for Opteron.

Til toppen