BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM VisualAge for Java er markedsklar

IBMs VisualAge for Java, som har vært betatestet siden mars, er nå klar for markedet sammen med VisualAge WebRunner Toolkit

Liv Torild Mytting
9. juli 1997 - 16:57

VisualAge for Java er et dra og slipp utviklingsmiljø med nettlesere, editorer, klassebiblioteker og debuggingsmuligheter som kan brukes til å lage 100% Pure Java JavaBeans, Java applets og fullstendige Java-applikasjoner. Ifølge IBM har 250.000 betaversjoner av programmet vært ute til testing.

IBM annonserer også VisualAge WebRunner Toolkit, som er et tillegg til VisualAge for Java og JDK (Java Development Kit) 1.1.1 som først og fremst tilbyr verktøy for å lage server applikasjoner i Java og C++.

Web Runner inneholder ferdiglagde sett med JavaBeans, bl.a. NetworkBeans som forenkler tilgang til Internett, e-post og nyhetsgrupper, en Wizard som ifølge IBM gjør det mulig for ferske programmerere å lage JavaBeans på 90 sekunder, og Migration Assistant Tool som gjør om ActiveX komponenter som er skrevet i C++ til JavaBeans slik at de kan brukes på ikke-Windows plattformer. Konverteringsverktøyet vil også bli distribuert av JavaSoft.

En VisualAge for Java Enterprise utgave vil komme på markedet i august. Denne vil inneholde Enterprise Access Builders som vil gjøre det mulig å koble Java klienter til eksisterende relasjonsdatabaser som DB2, Oracle og Sybase, transaksjons- og applikasjonsservere. Java-programmene vil automatisk koble en virksomhet opp mot Internettet eller en Java-klient til serveren.

I Norge vil VisualAge for Java være tilgjengelig i august og programmet vil komme i tre forskjellige utgaver. På IBMs hjemmesider ligger en entry utgave som fritt kan lastes ned, i tillegg kommer VisualAge for Java Professional som vil koste ca. 1400 NOK, og Enterprise, en utgave beregnet på større firmaer, som vil koste rundt 14 000 ifølge IBM Norge. VisualAge WebRunner Toolkit selges i USA til 149 USD og vil i Norge koste omkring 1000 kroner.

Programmet vil støtte Win95, Win NT og OS/2 plattformer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.