IBM VisualAge omfavner NT

IBM annonserte i forrige uke flere nye VisualAge verktøy som vil øke utviklingshastigheten til web-tilpassede applikasjoner for større bedrifter.

Mange av de nye verktøyerne reflekterer også IBMs økende støtte av Windows NT.

VisualAge for SmallTalk, Version 4, er et eksempel på dette. Dette verktøyet har blitt utvidet til å støtte NT som et miljø for å lage =S/390 applikasjoner. Den oppdaterte utgaven støtter også Lotus Domino-applikasjoner slik at brukerne kan lage sikre og interaktive applikasjoner for enten Internett eller intranett. Produktet ventes å bli tilgjengelig nå i oktober. Inntil da er prisen ukjent.

Et annet nytt VisualAge produkt, Generator, Version 3, samarbeider nå, ifølge IBM, fullkomment med VisualAge for SmallTalk. Både NT og OS/2 kan benytte seg av gjenbrukbare SmallTalk-komponenter for å bygge serverbaserte applikasjoner som kan strekke seg over hele konsernet.

Noen av komponentene inkluderer Web Connection som lar utviklerne utvide nåværende produkter til å også fungere mot web. Det er også lagt til komponenter som gjør det mulig for applikasjoner å samarbeide med Lotus Notes og servere. I tillegg er det inkludert bibliotek-klasser og verktøy fra tredjepartsprodusenter.

VisualAge Generator ventes å bli tilgjengelig i USA denne uken til en pris av 6.499 dollar per utvikler. Serverbaserte versjoner vil koste 1.499 dollar. VisualAge Generator server applikasjoner vil støtte HP-UX servere, Java klienter og JavaBeans komponentmodellen.

IBM har forbedret sin VisualAge DataAtlas, nå versjon 2.5, som utvider datamodellerings- og databasedesign-egenskapene til NT-miljøer. Prisen for denne ligger mellom 4.999 dollar og 29.999 dollar. DataAtlas 2.5 er allerede tilgjengelig på markedet.

VisualAge TeamConnection hjelper brukerne å kontrollere sine utviklergrupper på tvers av bredden i VisualAge-familien. Et web-basert klientgrensesnitt har blitt lagt til, slik at kunder lettere kan utføre målsøkings- og rapportfunksjoner. TeamConnection støtter nå også Microsofts VisualBasic og Visual C++, samt Sybases PowerBuilder. TeamConnection er tilgjengelig nå til en pris mellom 995 og 20.995 dollar i USA.

Til toppen