IBM vokser i motvind

Takket være sin satsing på konsulenter og tjenester, har IBM det bedre enn konkurrentene, men Lou Gerstner spår fortsatt regnvær.

Takket være sin satsing på konsulenter og tjenester, har IBM det bedre enn konkurrentene, men Lou Gerstner spår fortsatt regnvær.

IBM møtte forventningene da de i går kveld la frem tall for andre kvartal. Selskapet omsatte for 21,57 milliarder dollar, et fall på én prosent fra samme kvartal i fjor. Men blant annet takket være en sterk dollar løftet resultatet seg med 5,4 prosent til 2,04 milliarder dollar. Tallene blir også hyggelige sammenlignet med andre kvartal i fjor da IBM begynte å kjenne at deres kunder bremset investeringene foran årtusenskiftet.

IBM gjør det bedre enn mange av sine rene maskinvare-konkurrenter på grunn av at de har flere ben å stå på. IBM er for mange fremdeles mest kjent for sine maskiner, men konsulentdivisjonen står nå for 40 prosent av omsetningen og mesteparten av veksten.

IBM har dessuten fått tettet hullet i PC-divisjonen hvor pengene tidligere fosset ut. Divisjonen omsatte for 3 milliarder dollar, et fall på 18 prosent, og endte opp med et tap på 8 millioner dollar.

Men IBM spår mer regnvær for høsten - salget av komponenter vil trolig falle med 15-20 prosent, anslår selskapet.

Til tross for dette, tror IBM at selskapet vil ende opp som en av de få store IT-selskapene med vekst i både omsetning og resultat i år.

Til toppen