IBM forbereder et salg av sin brikkeproduksjon. Det melder både Financial Times og Wall Street Journal. Dermed kan det være exit halvledere for store blå. (Bilde: IBM)

IBM vurderer å gi opp brikkeproduksjon

Først røk x86-serverne. Nå ryker muligens halvlederdivisjonen.

Financial Times skriver at IBM har engasjert meglerhuset Goldman Sachs for å utrede et salg av halvlederdivisjonen, IBM Microelectronics.

De skal lete etter potensielle kjøpere, men et mulig utfall er at IBM finner en partner og velger delt eierskap for brikkeproduksjonen. IT-giganten har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

– Dette er et skritt vekk fra selskapets arv. Det blir trolig deres største strategiske omstilling på 20 år, sier bransjeanalytiker Patrick Moorhead til avisen.

IBM er en av få selskaper i verden som tar seg råd til å sprøyte milliarder av dollar inn i de høyteknologiske fabrikkene som trengs for å etse ut databrikker.

Det er produksjonsanleggene som vurderes solgt. IBM planlegger å beholde sin kompetanse innen brikkedesign, ifølge Wall Street Journal.

Foruten å utvikle blant annet minnebrikker og prosessorer basert på Power-arkitekturen, for bruk i IBMs egne servere, så har selskapets anlegg også solgt produksjonskapasitet til tredjepart.

IBM har i mange år beveget seg vekk fra sitt opprinnelige opphav, maskinvare, og over til tjenester, konsulentvirksomhet og programvare med hyggeligere marginer.

I tur og orden har de gitt opp produksjon av blant annet skrivere, harddisker og pc-er. IBMs x86-servere ble nylig solgt til kinesiske Lenovo, som i sin tid også kjøpte ut pc-divisjonen.

Deres siste regnskapskvartal understreket problemene. IBM opplever tilnærmet en totalsvikt innen omsetningen av maskinvare.

    Les også:

Til toppen