BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM vurderer å gi opp brikkeproduksjon

Først røk x86-serverne. Nå ryker muligens halvlederdivisjonen.

IBM forbereder et salg av sin brikkeproduksjon. Det melder både Financial Times og Wall Street Journal. Dermed kan det være exit halvledere for store blå.
IBM forbereder et salg av sin brikkeproduksjon. Det melder både Financial Times og Wall Street Journal. Dermed kan det være exit halvledere for store blå. Bilde: IBM
7. feb. 2014 - 10:24

Financial Times skriver at IBM har engasjert meglerhuset Goldman Sachs for å utrede et salg av halvlederdivisjonen, IBM Microelectronics.

De skal lete etter potensielle kjøpere, men et mulig utfall er at IBM finner en partner og velger delt eierskap for brikkeproduksjonen. IT-giganten har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

– Dette er et skritt vekk fra selskapets arv. Det blir trolig deres største strategiske omstilling på 20 år, sier bransjeanalytiker Patrick Moorhead til avisen.

IBM er en av få selskaper i verden som tar seg råd til å sprøyte milliarder av dollar inn i de høyteknologiske fabrikkene som trengs for å etse ut databrikker.

Det er produksjonsanleggene som vurderes solgt. IBM planlegger å beholde sin kompetanse innen brikkedesign, ifølge Wall Street Journal.

Foruten å utvikle blant annet minnebrikker og prosessorer basert på Power-arkitekturen, for bruk i IBMs egne servere, så har selskapets anlegg også solgt produksjonskapasitet til tredjepart.

IBM har i mange år beveget seg vekk fra sitt opprinnelige opphav, maskinvare, og over til tjenester, konsulentvirksomhet og programvare med hyggeligere marginer.

I tur og orden har de gitt opp produksjon av blant annet skrivere, harddisker og pc-er. IBMs x86-servere ble nylig solgt til kinesiske Lenovo, som i sin tid også kjøpte ut pc-divisjonen.

Deres siste regnskapskvartal understreket problemene. IBM opplever tilnærmet en totalsvikt innen omsetningen av maskinvare.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.