IBMs internasjonale Linux-pris gikk til Norge

IBM har kåret årets vinnere av "Solutions Excellence Awards". Linux-prisen gikk til det norske sikkerhetsselskapet Trustix.

IBMs "Solutions Excellence Awards" deles ut årlig i en rekke kategorier. De tre kategoriene det ble gjort mest stas på i år var "Hot Linux Business Solution", "Hot Java Solution" og "Born on the Web". Trondheim-selskapet Trustix AS erobret den førstnevnte, for driftsverktøyet XPloy.

Det som særlig imponerte IBM er XPloys grafiske brukergrensesnitt og generelle brukervennlighet som bidrar til å senke kostnadene til drift av IT-anlegg.

Prisutdelingen fant sted på IBMs store utviklerkonferanse i San Francisco. Prisen er verdt 30.000 dollar i form av publisitet i store nærings- og IT-publikasjoner og deltakelse med IBM på store messer, og består ellers av bruk av en spesiell logo og eksponering på nettverket PartnerWorld for Developers.

Java-prisen gikk til koreanske Softgram for en skrankeløsning til Hyundais finansselskap. "Born on the Web"-prisen gikk til Cornerstone Systems fra California for nettstedet ThinkBox, en Domino-basert applikasjon med interaktiv opplæring og lek, beregnet på barn i alderen to til sju år.

For de øvrige prisvinnerne, se IBMs pressemelding.

Til toppen