IBX får global avtale med Volvo

IBX har signert avtale med Volvo om globale løsninger for elektroniske innkjøp. I

IBX har signert avtale med Volvo om globale løsninger for elektroniske innkjøp. I

I første fase handler det om Volvos virksomheter i Frankrike, Belgia og USA. Avtalen er på tre år.

Avtalen omfatter aktivering og utrulling av en katalog for 60 leverandører med opsjon på 100 leverandører. Dette innebærer at majoriteten av Volvos NAP (non automotive products) kommer til å håndteres elektronisk. I avtalen inngår alle Volvos datterselskaper slik som Renault og Mack Trucks. Volvo har hatt et samarbeid med IBX på det svenske markedet siden 2002.

- Avtalen viser at flere større selskapet velger IBX også globalt. Vi har blant annet i lengre tid jobbet med Ericsson som omfatter 45 land, sier Asbjørn Sola, administrerende direktør IBX Norge i en pressemelding.

Sist år håndterte IBX over 100 000 innkjøp for Volvo som tilsvarer et volum på 3,3 milliarder svenske kroner. Den nye avtalen forventes å øke dette volumet betraktelig.

– Vi har sett meget gode resultater i Sverige og velger derfor å jobbe videre med IBX globalt. Etter vi har innført systemene i de nevnte tre markeder, er det planen å videreføre systemet i en rekke andre land både i 2005 og 2006, sier Ola Hansson, E-Procurement Manager Volvo Group NAP.

Til toppen