ICA-bank et steg nærmere

ICA sendte i dag søknad om konsesjon for å drive egen bank, og regner med å være i gang allerede neste høst.

Det svenske dagligvaregiganten ICA som også omfatter det norske Haakon Gruppen med alle Rimi-butikkene sendte i dag søknad til den svenske finansinspeksjonen om å få etablere en egen bank for sine kunder. Dermed rykker selskapet ett steg nærmere det de uttalte tidligere i høst.

- Vårt mål er at ICAs bank skal bli kundenes beste bank. Trygt og enkelt skal vi gi kunden høy tilgjengelighet - både i våre butikker samt via Internett og telefon, heter det i pressemeldingen fra selskapet. Søknaden gjelder bankvirksomhet i Sverige med filial i Norge. Finansinspeksjonen bruker mellom seks og tolv måneder på å behandle en søknad. Når klartegnet er blitt gitt, regner vi med at det vil gå raskt å etablere ICA-banken i både Norge og Sverige. Slik det ser ut i dag regner vi med å være i gang i løpet av tredje kvartal neste år, sies det videre fra selskapet.

Banksatsingen er en av ICAs viktigste de kommende årene når det gjelder utbygging av finansiell kundeservice. I takt med at Posten og bankene legger ned kontor såvel i distriktene som i byene, forventes det en øket etterspørsel fra ICAs kunder til denne typen av tjenester.

Til toppen