ICA vil starte bank

Matkonsernet ICA i Sverige vil søke om å etablere en egen bank. ICA, som Rimi-Hagen er medeier i, skal satse på nettbaserte finansieringstjenester sammen med tjenester tilknyttet butikkene selskapet har i Sverige. Om det kommer til Norge er enda usikkert.

Den kjente matvarekjeden ICA planlegger å etablere sin egen bank allerede neste år, det skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Matvarekjeden har nå rekruttert bankfolk som skal dra i gang satsingen.

Grunnlaget for den nye businessen er ICAs kundekort, som i Sverige og Norge har mer enn seks millioner kunder. Denne kundemassen ønsker nå ICA å forvandle til bankkunder. Kundene skal både bli servert tjenester i butikken de handler hos men hovedsakelig skal servicen og tjenestene tilbys over nettet.

- Med alle våre kortkunder har vi et meget godt fundament for å bygge ut antallet finansielle tjenester, sier Roland Fahlin, administrerende direktør i ICA til Dagens Industri.

Men det er ikke bare innenfor banktjenester Fahlin kunne tenke seg å trekke det kjente ICA-navnet inn. Også innenfor forsikringer og telekomtjenester er ICA interessert i utnytte sin svært verdifulle kundemasse.

- På telekomsiden kan det for eksempel tenkes at mobiltelefoner kan avlese produktkoder eller at man slutter å betale i kassen, sier Fahlin til Dagens Industri.

Grunnen til at ICA ikke inngår et partnerskap med en etablert bankaktør eller telekomaktør når de skal bevege seg inn på nye områder, er ifølge Fahlin at ICA selv ønsker kontrollen over sitt eget varemerke.

20 prosent av aksjene i ICA eies av Stein Erik "Rimi" Hagen, sammen med blant annet den nederlandske Ahold-gruppen.

digitoday.no lyktes ikke å komme i kontakt med representanter for ICA i Norge. Det skal sies at digitoday.no ringte en del timer før solen sto opp...

Til toppen